Det Tillbergske huset lå egentlig ikke så mye høyere enn de øvrige husene omkring, men både høyden og omkretsen på det fikk det til å virke som om det store huset var bygget høyt oppe på en bakketopp. Det var den på ingen måte. Faktisk var det mer som om noen hadde slengt det tilfeldig fra seg i en slak skråning, der veien fra fjellet tok en sving ned mot fjorden og bebyggelsen der.
På baksiden av bygget var det et trappetårn med et langt og dekorert rekkverk som var i høyde med den øvre etasjen. Over hovedtaket var det fasader med skorstein og tak som var kledd med kopperplater. På grå dager, når tåken hang over fjellheimen, så rant små bekker med rustvann fra taket og nedover veggene. De høye vinduene hadde små sprosser og var utsmykket med hvite vindusluker og vilkårlige utskjæringer. Taket hadde to ulike høyder og det laveste bredde seg over hele inngangspartiet.
Det kunne nesten høres ut som en beskrivelse av den lokale kirken, eller muligens et samfunnshus eller et bedehus, men det var det ikke. Det Tillberske huset kunne på avstand se ut til å ha både tyngde og fasong som en forvokst katedral, men man fikk på ingen måte noe særlig høytidsfølelsen når man kom nærmere og fikk bygget på kloss hold.
Tvert imot gav den et forvirrende inntrykk dess nærmere man kom. Trappetårnet lå mot vest og de få solstrålene som rakk over fjellene traff dette utover de lyse kveldene. Det fikk selve tårnet til å virke større enn det egentlig var. På forsiden av villaen ut mot hovedveien, slo det alle med en viss symmetrisk sans at det var noe som ikke stemte med måten vinduene var plassert i forhold til hverandre.
Den bleke rosa malingen på treverket gikk over i en slags utvannet fersken farge som i beste fall kunne kalles dus, men som overhodet ikke passet inn mellom de grønne løvtrærne og med de høyreiste og snødekte fjellene i bakgrunnen.
Hele huset ble delt i to av en lang og smal korridor, og på slutten av denne kom man ut til bakgården, som egentlig ikke var mer enn et slags steinbrudd å regne. Dette til tross for at det var gjort forsøk på beplantning, som skulle dekke over de delene av berget som var skutt ut for å gi plass til huset.
I bakgården var det også satt opp en provisorisk tennisbane, med egen inngjerding og oppmerket kritt på selve grusen, til tross for at banen størstedelen av året lå under dyp snø.
På østsiden av huset lå kjøkken og jomfrukammer på rekke og rad i kjellerdelen, som var gjort av mur og malt i kritthvit farge. Deler av vinduene lå så langt ned at de nesten lå under jorden, og vinduene der stakk bare så vidt over bakken.
I den øverste etasjen lå Tillbergs soverom og fra dette kunne man se ut over hele bygda. Man kunne se utover hele vannet der fjellene speilet seg på en vakker vinterdag og der alt høstløvet falt i september. Og man så ut over de lave brakke bygningene og den lille hvite kirken.
Tillberg trivdes ikke i det kalde vinterlandskapet og han følte av våren ble utsatt måned etter måned, uten at han fikk forståelsen av når den hadde tenkt å komme, noe som gav han følelsen av å bli sny |tt gang på gang. Han lengtet hjem til Stockholm og til nyutsprungne bjørketrær med slør av grønt løv. Han så utover bygda fra soverommet sitt, og kunne ikke se annet enn snø så langt øye rakk. Snø på bakken, snø i fjellene og snødekt is på vannet nedenfor villaen.
Til tross for at han hadde fått installert et kullrom og flere varmepanner i kjelleren, syntes han å være konstant kald. På kveldene tok han alltid den tykke rutesydde silke slåbroken utenpå tøyet sitt, og satte seg foran peisen i storstua. Men til tross for at jentene fylte peisen med tørr bjørkeved nesten helt opp til spjælet, så maktet ikke varmen derfra å trekke inn i de gjennomfrosne leddene hans og han hutret så cognacen i glasset hans skvulpet rundt og enkelte ganger langt utover kantene.
Tillberg hadde en kokk som visstnok opprinnelig var fra Asia, selv om han var usikker på fra hvilket land han kom fra. Kokken forsøkte etter beste evne å tilberede lokal tradisjonsmat fra både det norske og det svenske kjøkkenet, men Tillberg kjente ofte smaker som han ikke ante opprinnelsen til og som bød han imot av den enkle grunn at de var uvante.
Kokken hadde heller lite erfaring med bakverk, så det var jentene som bakte ut brød og boller som han fikk servert til morgenmat og til teen på ettermiddagen.